Home / archiefcentraal / buurtkamer de krim viert driejarig bestaan

buurtkamer de krim viert driejarig bestaan

Buurtkamer De Krim vierde vrijdag 14 december haar driejarig bestaan met een verrassingsmiddag voor de gasten. Medewerkers en vrijwilligers namen de bezoekers mee terug in de tijd.

De Buurtkamer ademde vrijdag de sfeer uit van voorbije tijden. De ruimte was ingericht met oude spullen als koffiemolens en wasblikken en de vrijwilligers droegen kleding van vroeger, compleet met schort. De bezoekers kregen tussen de middag een oud-Hollandse boerenmaaltijd voorgeschoteld met groentesoep, gebakken bloedworst, leverworst, krentenwegge en griesmeelpap. Accordeonist Arend ter Horst uit De Krim wist de stemming er goed in te krijgen, de aanwezigen zongen uit volle borst mee met de oude deuntjes.

Sinds de start in december 2009 van Buurtkamer De Krim weten veel dorpsbewoners het inloop- en activiteitencentrum te vinden. Iedereen is welkom om een kopje koffie te komen drinken, een praatje te maken of mee te doen aan een spelletje of activiteit.

De openingstijden zijn elke dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur. Een volledig overzicht van de activiteiten ligt klaar in de Buurtkamer, te vinden aan de Planetenweg 5 in De Krim (naast de Rabobank).

De Buurtkamer is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Beter Wonen Vechtdal, de Stuw en de Saxenburgh Groep. Vooral door de inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers kan de Buurtkamer een sociale rol spelen voor de ouderen in de dorpsgemeenschap.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.