buurthuis ommerkanaal ontvangt 15000 euro

Een grote wens van Stichting Buurthuis Ommerkanaal, de realisering van een ‘buurtkamer’, kan in vervulling gaan door een bijdrage van het Oranje Fonds. Op dit moment is de stichting bezig met de uitbreiding van Buurthuis Ommerkanaal. In dit nieuwe gedeelte komt een zolderverdieping voor opslag en voor realisering van een kleine ontmoetingsruimte.

Juist het realiseren van de ontmoetingsruimte kan nu doorgaan. Kleinere groepen kunnen van deze ruimte gebruik maken voor hun activiteiten of inzetten als koffiekamer. Ook kan deze ruimte worden benut als vergaderkamer, toekomstig wijksteunpunt voor de wijkverpleegkundige of andere zorgaanbieders, cursusruimte, muzieklessen en dergelijke.

Met deze buurtkamer is het buurthuis berekend op de toekomst, aldus de stichting. De bijdrage van het Oranje Fonds wordt besteed aan de bouwkundige aspecten en aan de inrichting van de buurtkamer.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.