Home / archiefcentraal / bijzonder concert vocaal ensemble sequens

bijzonder concert vocaal ensemble sequens

Het beroemde vocaal ensemble Sequens treedt op zondag 9 december op in de Willibrorduskerk in Vilsteren met een veelzijdig programma rond geestelijke en geestige muziek. Voor liefhebbers van vocale muziek een unieke kans om dit ensemble in actie te zien. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is vrij (collecte na afloop). Aansluitend is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.

Sequens brengt een mengeling van geestelijke en geestige muziek uit uiteenlopende stijlperioden en uit verschillende windstreken, met een vocaal accent op helderheid, doorzichtigheid en intimiteit.

Het concert begint met kerkmuziek van onder andere Albert de Klerk en Daan Manneke, gevolgd door een muzikaal verslag van een veldslag uit 1515 bij Milaan van de componisten Le Jeune en Janequin. Als contrast volgt dat een prachtige polyfonie over de liefde van de Nederlandse grootmeester Cornelis Schuyt met daarna een paar taalkundige en muzikale grapjes. Sequens sluit dit veelzijdige concert af met het Bosnische volkslied van Jetse Bremer.

Sequens bestaat sinds 2006 uit Gera van der Hoek, Ceciel van der Zee, Joop Verburg, Han Warmelink en Rein van Dijk. De leden van Sequens zijn afzonderlijk amateurs, maar vormen gezamenlijk een professioneel ensemble. Sequens heeft al meer dan 400 optredens verzorgd, van Texel tot Sarajevo en van Amsterdam tot Albanië. Het ensemble was ook regelmatig te horen op radio en tv en scoorde hoog op diverse festivals. Voor meer info over dit ensemble zie www.sequensinfo.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren 2012-2013. Voorafgaand aan het concert kan men een winterse wandeling maken op het landgoed. Speciaal voor de wandelaars zal het landgoedcentrum vanaf 13.00 uur geopend zijn. En zoals gebruikelijk, kan men na het concert hier een drankje nuttigen bij de knapperende open haard en napraten met het ensemble. Voor meer info over het landgoed zie www.landgoedvilsteren.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.