Home / archiefcentraal / bezwaar vrienden niet ontvankelijk

bezwaar vrienden niet ontvankelijk

Volgens de bezwaarcommissie zijn de Vrienden geen ‘belanghebbende’, omdat de stichting niet voldoet aan de doelstellingen die in haar eigen statuten zijn opgenomen. Zo willen de Vrienden de betrokkenheid van Ommenaren bij het centrum vergroten, maar volgens de bezwaarcommissie gebeurt dat niet of onvoldoende. Het bezwaar dat zij ingediend hadden tegen de bouw van winkels en appartementen aan de kop van de Varsenerstraat en het 11 Aprilplein is daarom niet in behandeling genomen.

Voor het verdere verloop van deze slepende kwestie is een aantal scenario’s denkbaar. Mogelijk besluiten de Vrienden om het hierbij te laten en in dat geval kan Ommen verder met de plannen. Mocht de club bij de Rechtbank in Zwolle in beroep gaan tegen de Ommer uitspraak en de rechter stelt Ommen in het gelijk, dan is dat eveneens het geval. Wanneer de rechter de gemeente niet in het gelijk stelt, moet Ommen de zaak alsnog inhoudelijk gaan behandelen.

De Vrienden hebben op 13 december een ledenvergadering, waarin ze zich verder zullen beraden.

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.