beerzervelder speelt lingo voor albanees gezin

Edwin Ronhaar (28) uit Beerzerveld doet mee met Lingo om een kansarm Albanees gezin te helpen. Woensdag 12 december wordt de finale uitgezonden bij de Tros op Nederland 1.

Anderhalf jaar geleden kwam de uit Vroomshoop afkomstige maar nu in Beerzerveld wonende Edwin Ronhaar met het idee mee te doen met het woordspel Lingo. Van kleins af aan hebben taal en lezen zijn interesse. Edwin: “Toen ik vier jaar was keek ik al naar Lingo en sprak ik de woordjes na die de deelnemers spelden. Nog altijd mis ik geen uitzending. Graag wilde ik een keer kijken hoe het er achter de schermen aan toegaat.”

Edwin speelde niet voor zichzelf, maar voor de familie Osmani, een kansarm gezin in Albanië dat geholpen wordt door de christelijke hulpverleningsorganisatie Zending over Grenzen. Edwin: “Er zijn zoveel mensen die helemaal niets hebben. Ik kom niets tekort en vind het belangrijk om te delen. Mensen helpen maakt mij blij.” Samen met Zending over Grenzen medewerkster Gerda Arents trok hij de stoute schoenen aan.

Het doel was een handkar voor de familie Osmani om hen op weg te helpen naar een toekomst waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. “De vader van het gezin is groente- en fruithandelaar, maar mist een vervoersmiddel om de groente naar de lokale markten te brengen om daar te verkopen”, vertelt Gerda Arents die al elf jaar werkt op de afdeling Sponsorprogramma’s van Zending over Grenzen.

Edwin Ronhaar kijkt met vreugde terug op het Lingo-avontuur: “Het was fantastisch, echt een ervaring rijker. Dit alles had ik voor geen goud willen missen!”

Edwin sponsort al een aantal jaren een kansarm gezin in Bosnië-Herzegovina en Moldavië via Zending over Grenzen.

Benieuwd naar de uitslag en of de familie Osmani een handkar krijgt? Kijk op woensdag 12 december om 19.00uur naar Lingo bij de Tros op Nederland 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.