50 jarig koorjubileum voor hans thush

Tijdens de viering van St. Cecilafeest is Hans Thüsh gehuldigd met de gouden St. Gregoriusspeld met bijbehorende oorkonde. Al ruim vijftig jaar heeft Hans Thüsh zich ingezet als musicus voor de katholieke kerk.

Ooit begon Thüsh als lid van een jongenskoor in Hengelo, daarna lid van een studentenkoor in Delft, waar hij studeerde. En nu is hij inmiddels veertig jaar als dirigent, organist en arrangeur werkzaam in de Cyriacusparochie in Dalfsen. Naast de wekelijkse repetities en de begeleiding tijdens de vieringen, heeft hij samen met Arjen Seinen, dirigent/organist, in de loop der jaren verschillende partituren herschreven, maar ook geschreven.

De liederen die zaterdagavond 24 november tijdens het St. Cecilafeest zijn gezongen, zijn door Hans bewerkt tot een vierstemmige uitvoering met orgelbegeleiding. Deze compositie is inmiddels ook uitgegeven. De grote passie van Hans Thüsh heeft mede geleid tot hernieuwde aandacht voor het zingen van de Gregoriaanse mis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.