zonnepanelen voor agrariers dalfsen

In het Roode Hert in Dalfsen is donderdag 22 november een voorlichtingsavond over zonnepanelen. De stichting Stimuland is van plan om, in samenwerking met de gemeente Dalfsen, namens een groep geïnteresseerde agrarische bedrijven een aanvraag in te dienen voor een subsidie op zonnepanelen. Binnen deze aanvraag is plaats voor maximaal 15 actieve agrarische bedrijven.

Met de beschikbare subsidie kan per bedrijf een installatie gerealiseerd worden van ca. 20 kWp (kiloWattpiek) met een opgewekt vermogen van ca. 18000 kWh (kiloWattuur) en met een terugverdientijd van ca. 8 jaar in een gemiddelde bedrijfssituatie. De verwachte netto investering voor deze installatie bedraagt bij de huidige prijzen en de verwachte subsidie ongeveer € 15.000,- oftewel € 0,75 per Wp.

De voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 22 november begint om 20 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. U kunt zich op www.dalfsen.nl digitaal aanmelden voor “Boeren op zon”. Tijdens de bijeenkomst wordt de regeling en de voorwaarden vanuit Stimuland gepresenteerd. Ook wordt nader ingegaan op terugverdientijden middels rekenmodellen en wordt een voorstel gepresenteerd voor een gezamenlijke inkoop en keuze van leverancier. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Stimuland is een onafhankelijke stichting die projecten ontwikkelt en uitvoert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.