vvd over centrum aanpakken nu

De Vrienden dienden opnieuw bezwaar in tegen de centrumplannen, met een flinke discussie op deze site tot gevolg. Schunselaar betreurt de situatie waarin Ommen is beland. “We moeten kijken naar de toekomst van ons stadscentrum,” aldus het raadslid. “Dat is het heel belangrijk voor bijvoorbeeld de inwoners van Ommen,de middenstand, de werkgelegenheid en de toeristen.”

Schunselaar-Henning is democraat genoeg om het recht om bezwaar te maken te erkennen. “Natuurlijk mag iedereen zijn mening geven, maar op een bepaald moment is een besluit genomen en moet je verder. Ommen moet mee in de vaart der volkeren. De huidige situatie levert alleen maar stagnatie op voor het centrum en dat kost niet alleen veel geld, maar ook veel energie en ergernis. Als je nu ziet hoe bijvoorbeeld het 11 Aprilplein erbij ligt: dat is echt te triest voor woorden. Ommen is een parel en die moeten we weer oppoetsen.”

De Vrienden verweten de VVD onder meer ‘te veel naar de projectontwikkelaar en te weinig naar de burger’ te luisteren. “Die opmerking raakt kant noch wal. De gemeenteraad heeft een democratisch besluit genomen en natuurlijk luisteren wij ook naar onze eigen achterban. Wij hebben op basis van de informatie die we aangereikt krijgen, onze contacten met de achterban, de kennis en ons gevoel een keuze gemaakt en daar willen we mee verder. Ook in mijn eigen omgeving hoor ik veel mensen zeggen: ‘Aanpakken nu. Niet langer wachten’.

De bezwaarcommissie van Ommen zal op korte termijn een uitspraak doen over de bezwaren van de Vrienden van de Stadskern Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.