Home / archiefcentraal / vrienden van dalfsen vergaderen over platteland

vrienden van dalfsen vergaderen over platteland

De vereniging Vrienden van Dalfsen houdt op maandag 19 november een algemene ledenvergadering. Onder meer de ontwikkelingen op het Sallands platteland en Typisch Dalfsen staan op het programma. Deze vergadering vindt plaats in de Westermolen.

De heer Robert Kemper Alferink komt namens de Stichting Sallands Erfgoed vertellen over de ontwikkelingen op het Sallands platteland. Hij is afkomstig uit Haarle, boerenzoon en bedrijfseconoom, en is werkzaam in de gezondheidszorg. Ook houdt hij zich bezig met plattelandsontwikkeling. Stichting Sallands Erfgoed richt zich op het streekeigen landschap van Salland, om aanwezige boerenerven te behouden en te stimuleren. De Stichting zoekt naar nieuwe mogelijkheden tot renovatie, herbouw dan wel hergebruik van gebouwen. Op dit moment verdwijnt er in hoog tempo eeuwenoud Sallands cultureel erfgoed, waar verschillenden oorzaken aan ten grondslag liggen. Denk hierbij aan schaalvergroting van de landbouw en nieuwbouw aan de ene kant, en herbestemmingsproblematiek en – op termijn – krimp aan de andere kant. De uitdaging voor de Stichting Sallands Erfgoed is om hier op een streekeigen, duurzame wijze mee om te gaan.

Ook staat de presentatie van het eindrapport van “Typisch Dalfsen” op het programma. Op de dag van de ledenvergadering verschijnt het eindrapport van dit project en de diverse actiepunten worden direct gepresenteerd. In dit project willen de vier partijen en de gemeente komen tot het opstellen van een visie ruimtelijke kwaliteit van het dorpshart van de kern Dalfsen. De uitgangspunten voor de samenwerking hebben de partijen beschreven in de intentieverklaring. Aan de ledenvergadering wordt gevraagd om een prioriteitenvolgorde te bepalen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.