Home / archiefcentraal / vraagtekens pvda bij geld dat over is

vraagtekens pvda bij geld dat over is

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Dalfsen wil uitleg van het college over geld dat ‘over’ is bij de provincie Overijssel en de gemeente Dalfsen.

“In de Stentor van vrijdag 23 november lazen wij dat de provincie Overijssel “geld over heeft”, zo zegt fractievoorzitter Johan Wiltvank. “Er ligt volgens de krant nog 172 miljoen euro op de plank. Dit bedrag zou nog dit jaar uitgegeven moeten worden. Ook de gemeente Dalfsen heeft voor dit jaar opnieuw te maken met een geraamd overschot van 1 miljoen euro dat aan de riante reserveringspot wordt toegevoegd.”

De genoemde feiten deden bij de fractie van de PvdA het beeld ontstaan dat zowel gemeente als provincie kansen laten liggen. “Kansen om bijvoorbeeld de snel oplopende werkloosheid tegen te gaan en waarbij investeringen in duurzaamheid niet optimaal worden ingezet. Dat laatste klemt des te meer nu we van inwoners wel vragen om bijvoorbeeld fors extra te investeren in duurzame woningen” Wiltvank doelt bijvoorbeeld op de eerste gasloze wijk ‘Nieuwe Landen 2’. “van die inwoners wordt wel verwacht dat zij extra geld investeren, terwijl vooral starters de financiering niet of zeer moeizaam rond krijgen.”

Volgens Wiltvank en zijn fractiegenote José Eilert-Herbrink moeten juist nu extra financiële middelen ingezet worden voor stimulerende maatregelen op het gebied van werkgelegenheid, duurzame energie en plattelandsontwikkeling. “Dit sluit aan op de voorwaarden die de provincie stelt ten aanzien van dergelijke projecten en financiële bijdragen. In feite geven we daarmee eveneens het goede voorbeeld van hetgeen we van toekomstige bouwers van duurzame woningen wel vragen: eerst zaaien en dan oogsten.”

De PvdA’ers willen van Noten en zijn collega’s het volgende weten:

– heeft u kennis genomen van dit bericht?

– heeft u plannen voorhanden die in aanmerking komen voor een provinciale bijdrage binnen de kaders van de provincie?

– indien niet, bent u in staat en van plan om alsnog plannen te maken om de provincie van haar overschotsprobleem af te helpen, eventueel ook op basis van co-financiering?

– bent u van plan de gemeenteraad te vragen ideeën aan te dragen of projectplannen in te dienen om bovenstaand streven waar te kunnen maken?

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.