vijfde musicalkamp voor en door jongeren

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Emmelie Luiken uit Dalfsen komend voorjaar een musicalkamp in Lemele. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen zich alweer opgeven. “Het is niet alleen belangrijk dat jongeren het gezellig hebben, maar zeker ook dat ze wat leren van deze vier dagen”, aldus Luiken.

Luiken studeert Culturele Maatschappelijke Vormgeving op het Windesheim en werkt als dansdocente, maar is jaarlijks een flink deel van haar vrije tijd kwijt aan de organisatie van het kamp. “De voorbereidingen beginnen vaak al in september. Wat wordt het onderwerp, welke jongeren kunnen ons helpen met het geven van workshops en het leiden van het kamp? Ook oud-deelnemers vragen ons het hemd van het lijf: of er nog een nieuw kamp komt, of ze zich al kunnen inschrijven en natuurlijk wat het onderwerp is.”

Na vijf jaar heeft de organisatie nog altijd alle motivatie om het kamp tot een succes te maken. “Het geheim van musicalkamp? De gezelligheid onder de deelnemers en de leiding. Ieder jaar is het weer keihard werken om een musical in elkaar te zetten en ieder jaar zijn we toch weer zenuwachtig of het wel gaat lukken. Omdat we ‘s avonds tijd vrij maken voor andere activiteiten zoals een ‘Ik hou van Holland spel’, een spooktocht of een disco avond, blijft het altijd erg gezellig.

Wat het kamp volgens Luiken ook tot een succes maakt is dat de vrijwilligers allemaal ergens in zijn gespecialiseerd. Zo gaat Liz Jansen die aan het conservatorium studeert mee om de deelnemers te begeleiden bij zang, Nico Eikelboom gaat mee om zijn breakdance-ervaring ook met anderen te delen en Sieske Luiken zal zich gaan richten op de dans want zij zit op de dansacadamie.

Ook de andere jongens en meiden die mee gaan als leiding hebben allemaal veel ervaring in één van de taken.

“Het is niet alleen belangrijk dat jongeren het gezellig hebben, maar zeker ook dat ze wat leren van deze vier dagen. We gaan daarom echt op zoek naar de juiste mensen. De jongeren die deelnemen aan het kamp moeten goede begeleiding krijgen en naar huis gaan met veel leermomenten, nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden.”

Na vijf jaar komen er nog steeds deelnemers terug. Ze zijn inmiddels dikke vrienden van elkaar geworden en verdienen een ereplekje op musicalkamp. “Ieder jaar zie je genoeg bekende gezichten maar ook komen steeds meer nieuwe deelnemers op het kamp af.” Natuurlijk rest dan de vraag of er ook veel jongens zijn: “Het kunnen er altijd meer zijn, maar op dit moment zitten we al op vier jongens die zich al hebben aangemeld.”

Het musicalkamp is voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Het vindt plaats in de voorjaarsvakantie van 19 tot en met 22 februari. Op 22 februari zullen ze een middag- en een avondvoorstelling geven in theater Carrousel Ommen. Hiervoor kunt u kaarten reserveren via de website. Benieuwd naar het onderwerp van musicalkamp of wil je je misschien wel opgeven? Opgave kan nog tot en met 31 december, vol = vol. Ga dan naar de website: www.musicalkampen.nl