vers hertenvlees uit vechtdal van lindeboom

Gehakt, biefstuk, verse worst en rollade: overbekende vleesproducten, waarbij echter maar weinigen aan hertenvlees zullen denken. Met de feestdagen in aantocht introduceert Hertenboerderij Lindeboom in Oudleusen daarom vijf verschillende vleespakketten, ter kennismaking met het smakelijke en gezonde hertenvlees. Een nieuwe website biedt informatie over de boerderij en uitleg over het vlees en de bereiding ervan.

In samenwerking met de slagers van Vleescentrale Ommen zijn twee pakketten samengesteld met een breed assortiment aan vleesproducten: van biefstuk tot braadvlees en van rollade tot soepvlees. Daarnaast zijn er drie pakketten verkrijgbaar met alleen worst, gehakt of biefstuk. De besteltermijn van een week stelt de hertenboerderij in staat om naar behoefte te slachten. Eigenaar Rudie Lindeboom legt uit: “We verkopen alleen vers vlees, dus als er een dier naar de slacht gaat willen we ook graag al het vlees verkopen. Daarom hebben we deze pakketten samengesteld, verdeeld in porties die mensen zelf kunnen invriezen.”

De pakketten zijn uitsluitend gevuld met hertenvlees van eigen boerderij, vertelt Lindeboom: “Het vlees wordt gekeurd en vervolgens vacuüm verpakt in porties van 500 gram, voorzien van etiket.” Vleespakketten van Hertenboerderij Lindeboom zijn jaarlijks verkrijgbaar in de maanden november, december en januari. Om verzekerd te zijn van tijdige levering dient het vlees uiterlijk zeven dagen van tevoren besteld te worden via telefoonnummer 0529 – 471651. De boerderijwinkel van de familie Lindeboom is in de genoemde maanden iedere zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur of op afspraak.

Wie meer informatie wil over hertenvlees of de bereiding ervan, kan sinds deze maand terecht op www.hertenboerderijlindeboom.nl. Naast achtergrondinformatie over het edelhert en de boerderij van de familie Lindeboom, is hier ook een pagina met recepten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.