verdachte van woninginbraken gepakt

Op 16 oktober werd door de politie een 43-jarige man uit Epe aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Hij wordt verdachte van meerdere woninginbraken.

De politie was naar aanleiding van technisch onderzoek de man op het spoor gekomen door middel van een match van zijn vingerafdrukken met vingerafdrukken die op de plaats delict, een woning aan de Den Hulst in Nieuwleusen, waren achter gebleven.

Uit het onderzoek in de genoemde zaak blijkt de man gekoppeld te kunnen worden aan een serie woninginbraken en diefstallen in het Vechtdal en Noord-Gelderland. Uit het onderzoek en de verhoren in de zaak blijkt de man vermoedelijk verantwoordelijk te zijn voor minstens twaalf woninginbraken, twee inbraken in een schuur en een fietsendiefstal. Bij de woninginbraken werden tevens drie auto’s gestolen.

De meeste inbraken in het Vechtdal vonden plaats rondom de N377, bijvoorbeeld in Nieuwleusen en Balkbrug, maar ook vonden inbraken in Zwolle en Hasselt plaats. Bij een huiszoeking in de woning van verdachte werden diverse goederen veilig gesteld die aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven konden worden. De man maakte gebruik van openstaande klapramen en niet afgesloten achterdeuren. De auto’s liet hij na gebruik achter. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en ondertussen heeft de rechtbank besloten dat de man blijft ingesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.