Home / archiefcentraal / veerkrachtig dedemsvaart verslaat heeten 3 1

veerkrachtig dedemsvaart verslaat heeten 3 1

Dedemsvaart heeft zondagmiddag de nare smaak van de nederlaag tegen Markelo weggespoeld met een klinkende zege op hoogvlieger Heeten. Ondanks dat de oranje – blauwen halverwege tegen een achterstand aan keken, gaf de ploeg niet op en boekte het uiteindelijk een verdiende overwinning.

Dedemsvaart begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Danny van der Sleen. Zijn plaats werd verdienstelijk overgenomen door Jeroen Kroes, die samen met Bernard van der Bent het centrale duo achterin vormde. Heeten begon sterk aan het duel en na enkele seconden spelen kwam de ploeg van ex- Dedemsvaart trainer Onderberg al gevaarlijk voor het doel van Abbes. Gelukkig voor Dedemsvaart, verdween het schot van Rick Evers naast het doel.

Het wakker geschrokken Dedemsvaart kwam beter in het spel en werd gevaarlijk via schoten van Knol en Bezoen, zonder dat doelman Linthorst van Heeten in actie hoefde te komen. In de 32e minuut leek Dedemsvaart op voorsprong te komen. Een voorzet van Dilan van Bree werd ingekopt door Klinkenberg, maar de paal bracht redding voor Heeten.

Nog geen minuut later scoorde Heeten onverwachts het eerste doelpunt. Bas Aarnink werd de diepte ingestuurd, doelman Abbes kwam uit, had de bal niet vast en Matthijs Willemsen kon ongestoord de bal in het lege doel schuiven. Vijf minuten voor het rustsignaal van de goed fluitende arbiter Letschert kreeg Dedemsvaart de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Reamon Knol werd knap vrijgespeeld voor het doel, maar schoot het speeltuig ruim over het doel van Heeten. Zo werd er gerust met een voorsprong van de gasten.

In de tweede helft zette Dedemsvaart meer druk op de achterhoede van Heeten die daar zichtbaar moeite mee hadden. De gasten werd veelvuldig teruggedrukt op eigen helft, zonder dat Dedemsvaart nu echt gevaarlijk werd.

Eigenlijk viel uit het niets, een kwartier voor het einde van de wedstrijd, de gelijkmaker. Reamon Knol mocht van 30 meter aanleggen voor een vrije trap. Dat Knol over een uitstekende traptechniek beschikt, is bekend en ook nu liet hij een fraai staaltje zien. Met een schitterende curve verdween de bal kiezelhard achter doelman Linthorst tegen de touwen.

Dedemsvaart putte hier vertrouwen uit en ging vol voor de winst. Deze tactiek pakte goed uit, want enkele minuten na de gelijkmaker kwam de ploeg op voorsprong. Reamon Knol leek koppend uit een corner zijn tweede te maken, maar doelman Linthorst redde knap. Wel moest hij een rebound weggeven en Ruben Klinkenberg was attent en schoot met zijn mindere rechterbeen van dichtbij raak, 2-1.

Heeten probeerde in de slotfase met opportunistisch spel om de gelijkmaker te scoren. De defensie gaf echter geen krimp en doordat Heeten meer ruimte weggaf kreeg Dedemsvaart de gelegenheid om naar hartenlust te counteren. Uit een van deze counters maakte de thuisploeg zelfs een derde doelpunt. Rick Peters werd knap aangespeeld door Ruben Klinkenberg en met een bekeken schot, via de paal, zette hij de definitieve cijfers op het scorebord.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.