vechthorst huurder wordt melkkoe

“Daarnaast wil de overheid het zogenaamde “scheefwonen” aanpakken, door de jaarlijkse huurverhoging inkomensafhankelijk te maken,” aldus Vechthorst-directeur Willem Muilwijk. “De corporaties zullen uit deze extra inkomsten de heffing moeten betalen. Ook verdwijnt het puntensysteem op grond waarvan de huur van een woning bepaald wordt. De maximale huur zal daarmee 4,5% van de WOZ waarde mogen bedragen.”

Hoe dit allemaal uitpakt voor de huurders van Woonstichting VechtHorst is op dit moment nog onduidelijk. “Wel weten we dat 4,5% van de WOZ waarde voor praktisch alle de woningen van VechtHorst overeenkomt met de maximale huur op basis van het puntensysteem. VechtHorst verhuurt de woningen gemiddeld tegen 70% van de maximale huur en als hierin niets verandert, heeft dit weinig gevolgen voor de huurders.”

Maar het is duidelijk dat Woonstichting VechtHorst de extra heffing niet volledig uit de extra huurverhogingen kan betalen. Dat verschil zal ergens anders vandaan moeten komen, bijvoorbeeld uit de bedrijfsvoering, de nieuwbouw en eventueel uit de huur bij nieuwe verhuringen. Er is nog heel veel onduidelijk en er kan de komende maanden nog heel veel veranderen. “Wat wel duidelijk is, is dat de overheid de corporaties en de huurders als “melkkoe” ontdekt heeft. VechtHorst voert een gezond financieel beleid, we gaan er gelukkig niet aan failliet, maar het gaat wel pijn doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.