vechtdal blues en rock bijna van start

Voor het derde opeenvolgende jaar staat op zaterdag 24 november het Vechtdal Blues & Rock Festival op het programma. De Trefkoele in Dalfsen wordt wederom omgetoverd tot een soort ‘roadhouse’, in oude Amerikaans bluesstijl en er staat een vijftal uitstekende bands klaar om hun opwachting te maken. Wim Bosch en Henri Grootenhuis tekenen opnieuw voor de organisatie. “Ondanks de grote zaal is het geluid prima en de sfeer is altijd goed. Het belooft dus weer een mooie avond te worden.”

Als winnaar van de Wraak van Vechtdal, de muziekwedstrijd die afgelopen voorjaar plaatsvond, mag John Hill met zijn band het spits afbijten. Sinds zijn overwinning bij de Wraak is Hill aan een aardige opmars in de muziekwereld bezig en momenteel maakt hij furore met zijn single ‘Disappear Tonight’.

Ook de andere bands op het festival zorgen er volgens de organisatoren voor dat de bezoeker ‘niet stil kan blijven zitten’. “We hebben bijvoorbeeld de Juke Joints,” vertelt Grootenhuis. “Die band staat al dertig jaar op het podium en hoort bij de top van de Nederblues. Ze komen uit Zeeland en spelen stevige blues en rock. Daarnaast hebben we Kubus & the Kingpoints. Ook zij maken vlot in het gehoor liggende blues en rock en hebben een herkenbaar deuntje.”

Collega Bosch vervolgt: “De Jim Cruppa Band speelt regelmatig in deze regio. Zij maken energieke muziek met duidelijke invloeden van bijvoorbeeld Elvis Presley. De vijfde band die we binnengehaald hebben is Undercover. Die formatie bestaat al jarenlang en speelt covers van de Rolling Stones. Zij bespelen het publiek ook erg leuk.”

Grootenhuis en Bosch weten inmiddels uit ervaring dat er een breed publiek uit de wijde regio op het festival afkomt. “Niet alleen in het Vechtdal, maar ook bijvoorbeeld in Raalte, Olst en Wijhe zit een grote groep liefhebbers van blues en rock. Ook merken we steeds meer dat deze muziek zowel jong als oud aanspreekt. De sfeer is altijd goed, dus het wordt weer een geweldige avond.” De twee merken op dat het geluid niet al te hard zal staan. “De mensen moeten kunnen genieten van de muziek, maar we willen ook graag dat ze met elkaar kunnen praten. Ondanks de omvang van de zaal kunnen we het geluid prima in de hand houden.”

Het festival begint al op tijd. Om 19.15 uur maken John Hill en zijn band reeds hun opwachting. “Het begint gelijk al goed, dus we hopen dat de bezoekers op tijd komen,” aldus Bosch. “Voor degene die het festival opent is het ook leuk wanneer er al flink wat publiek is.”

Kaarten voor het Vechtdal Blues & Rock Festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Jansen aan de Prinsenstraat in Dalfsen en bij de Trefkoele. Bestellen kan ook telefonisch: 0529-432338. In de voorverkoop kosten de kaarten 12,50 euro en aan de deur 17,50 euro. De deuren van de Trefkoele gaan om 19 uur open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.