Home / archiefcentraal / usv vergeet te winnen in hattem

usv vergeet te winnen in hattem

Op het in schitterende herfsttooi gestoken sportpark ’t Achterveen in Hattem liet USV een uitstekende indruk achter. De dag had nog mooier kunnen kleuren als de ploeg het vizier wat scherper had afgesteld. De 2-2 werd dan ook na afloop alleen door de thuisploeg gekoesterd.

Al voor rust verzuimde USV een drietal grote kansen te verzilveren. Vaak na impulsen via de rechterkant, waar de sterk spelende Sietse Jouwsma veel ruimte kreeg. Achtereenvolgens Sander Schaeffer, Rick Timmerman en Kevin Mosterd mikten oog in oog met doelman Stefan de Weerdt naast de verkeerde kant van de paal. Hattem speelde vooral op de counter, maar veel gevaar leverde dat niet op.

Het was dan ook een flinke tegenvaller dat Hattem direct na rust op voorsprong kwam. Een vrije trap werd door Jeroen van Maanen uitstekend ingekopt (1-0). Even leek Hattem door te drukken, maar al snel daarna nam USV het initiatief weer over. In de 55e minuut was het eindelijk raak. Sander Schaeffer zette goed door over links en klopte De Weerdt in de lange hoek. Waarna USV een rij van mogelijkheden miste om de marge te vergroten.

Tien minuten voor tijd kreeg USV dan toch de beloning voor het goede spel. Op links dolde Rick Timmerman zijn directe tegenstander. Zijn inzet werd opnieuw gekeerd door de Hattemer doelman, maar Frank Kuiper wist de bal over de lijn te werken (1-2). De door USV zo felbegeerde en ook verdiende winst leek binnen handbereik, maar Timo Amptmeier gooide in de 89e minuut roet in het eten door op fraaie wijze een aanval over rechts af te ronden. Zelfs in blessuretijd kreeg USV nog mogelijkheden de volle winst te grijpen, maar het evenwicht in de stand werd niet meer verstoord.

Het behaalde puntje werd door USV als mager ervaren, maar het vertoonde spel geeft volop vertrouwen voor het belangrijk duel van komende zondag tegen streekgenoot OVC ’21. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen JO11-2 kampioen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 18 december speelde S.V. Nieuwleusen JO11-2 in Zwolle de kampioenswedstrijd tegen SVI. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.