Home / archiefcentraal / usv onderuit tegen wilp

usv onderuit tegen wilp

De voetballers van USV uit Nieuwleusen verloren zondag met 0-2 van Wilp.

“Een duel van erop of eronder” was één van de opmerkingen in de vooruitblik van coach Joshua Nijlant in het programmablad van de wedstrijd van USV tegen mede rode lantaarndrager Wilp. Het werd uiteindelijk “eronder” omdat het team van de sympathieke Wijhenaar uiterst pover voetbalde. De tegenstander uit Wilp daarentegen toonde vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Hulsmeijers uit Oldenzaal, veel meer lef en speelde zich vol overgave in de wedstrijd.

Een drietal uitstekende kansen werden er al voor de pauze gecreëerd maar paal en doelman Daniel Kreileman voorkwamen vooralsnog dat USV op achterstand geraakte. Wie had gedacht dat de blauwwitten uit het matige voetbal van het eerste bedrijf enige lering zouden trekken, kwam bedrogen uit. Ook na de pauze speelden de Wilpenaren beduidend scherper.

Het was daarom niet verrassend dat Tim Alferink in de 60e minuut Wilp op een 0-1 voorsprong zette. Een minuut later bracht Jordy Wink met een uitgekiend schot de partijen bijna weer op gelijke hoogte maar de deklat keerde de bal. Toen tien minuten later een verdediger van USV met een te korte terugspeelbal op Kreileman de fout inging, was het een koud kunstje voor Mark Wolters om de 0-2 te laten aantekenen.

Ondanks dat de thuisclub in de laatste 20 minuten nog wel verwoede pogingen deed de opgelopen schade te repareren, was het geloof in een goede afloop bij veel spelers niet meer aanwezig. In de 0-2 stand kwam dan ook geen verandering.

Door deze nederlaag bezet USV nu de laatste plaats in de 4e klasse en zal het zondag in en tegen Hattem met een goed resultaat huiswaarts moeten keren om de aansluiting met mede-degradatiekandidaten Wilp, OVC ’21 en RDC niet nu al definitief te verliezen. De wedstrijd in Hattem begint om 14.00 uur.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.