usv deelt punten met ovc 21

“Hotsknots voetbal” zo betitelde coach Michael Dikken na afloop de wedstrijd tussen USV en OVC ‘21. En daar had hij niet helemaal ongelijk in. De eerste helft viel er bijzonder weinig te beleven aan deze van origine toch altijd spannende tweestrijd. USV was in die fase onmachtig en had veel moeite de bal in de ploeg te houden. De Ommenaren hadden nog wel enige drang naar voren maar strandden al vaak voor het Nieuwleuser strafschopgebied.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld te zien. USV kwam meer aan voetbal toe en creëerde ook de nodige kansen. Frank Kuiper was in de 51e minuut nog het dichtst bij de openingstreffer maar vrij voor de uitblinkende 17-jarige doelman Stefan Kortman miste hij de uitgelezen mogelijkheid. Even later was het wel raak. Scheidsrechter Moussouli wees naar de stip toen Aaron voor ’t Hekke in het strafschopgebied ten val kwam. Mathijs van Faassen liet zich dit buitenkansje niet ontglippen en schoot onberispelijk in, 0-1.

Binnen tien minuten bracht Bram Bemboom met een uitstekend genomen vrije trap de partijen op gelijke hoogte, 1-1. USV liet het er niet bij zitten en bleef met goed opgezette aanvallen de defensie van OVC ’21 bestoken. Frank Kuiper zag zijn schot naast het doel belanden en een daverende knal van Valentijn Vogelzang werd door de deklat gekeerd. Het was dan ook enigszins verrassend dat de gasten uit een goed opgezette aanval de 1-2 konden binnenschieten. Koen Damman was aan Ommer-kant de gevierde man.

Nog geen minuut later kwam USV door goed voorbereidend werk van Frank Kuiper en dito afronding van Rick Timmerman op 2-2. Het team van trainer Nijlant had door dat er deze middag meer te halen viel en Rick Timmerman scoorde in de 73e minuut na een prima aanval het derde USV-doelpunt. Arbiter Moussouli paste echter bij een voorafgegane overtreding om onverklaarbare reden de voordeelregel niet toe. In plaats daarvan wees hij wederom naar de stip. De door Mathijs van Faassen te zwak ingeschoten penalty werd een eenvoudige prooi voor A-junior Kortman.

Omdat beide teams niet echt gebaat waren bij een gelijkspel bleef het tot en met de laatste minuut spannend. Gescoord werd er niet meer.

Omdat er zondag geen competitiewedstrijd op het programma staat oefent USV donderdagavond om 19.30 uur op sportpark Hulsterlanden tegen sv Dalfsen. Dinsdag 27 november staat USV-IJhorst op het programma. Deze oefenwedstrijd in Nieuwleusen begint om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.