unicef lemelerveld gaat voor nul

Om de actie ‘Prikken voor prikken’ van Unicef onder de aandacht te brengen staat Unicef afdeling Lemelerveld vrijdag 16 november bij het kroonplein met een grote prikkaart. Door een prikkaart te kleuren, te prikken en vervolgens in te leveren betaald Pampers een bedraag aan Unicef en kan één kind een tetanus injectie krijgen. Bij het kroonplein kun je helpen met het uitprikken en de ingeleverde kaarten worden opgehangen. De afdeling vraagt kinderen zelf de versierde prikkaarten te komen brengen om 15.15 uur. Inleveren kan ook nog de week daarna bij de Coop.

Wereldwijd sterven elke dag 19.000 kinderen voor hun vijfde verjaardag. Velen van hen sterven door oorzaken die te voorkomen zijn met simpele middelen als vaccinaties, muskietennetten en schoon drinkwater. Unicef wil een einde maken aan het grote aantal kinderen dat overlijdt terwijl dat niet had gehoeven. Met de campagne ‘we gaan voor nul’ vraagt Unicef hiervoor aandacht.

Ook de kaartverkoop draagt bij aan het terugdringen van kindersterfte. Afdeling Lemelerveld staat op maandagmiddag 19 en woensdagmiddag 28 november en zaterdag 8 december bij de Coop. In Lemele staan ze op het plein bij zaal Dijk op donderdagmiddag 29 november en bij de advent viering Raad van Kerken op zaterdagavond 1 december om 19.00 uur in Heilig Hart Kerk Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.