stop met bezwaren tegen centrumplan

“In deze tijd van economische malaise moeten we alles op alles zetten om de economie draaiende te houden.”

Dat de Vrienden van de Stadskern Ommen het niet eens zijn met de bouwplannen is inmiddels allang bekend. Dat de plannen uiteindelijk hoe dan ook door zullen gaan ook. “Dat de Vrienden de boel door middel van bezwaarschriften zolang mogelijk proberen uit te stellen is in principe hun goed recht, maar de VVD vraagt zich af of deze Vrienden zich wel realiseren wat dit betekent voor de ontwikkeling en de economie van Ommen.”

De Vrienden van de Stadskern Ommen hebben opnieuw een bezwaarschrift ingediend op de verleende omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van winkels en appartementen op het 11 aprilplein en voor de nieuwbouw van een apotheek met daarboven 5 appartementen op de kop van de Varsenerstraat. “Naast het feit dat deze stagnatie weer veel onnodige juridische kosten met zich mee zal brengen, kunnen dit soort acties in deze crisistijd verstrekkende gevolgen hebben voor de aannemers die de klus zullen klaren. Want werk dat er ligt, maar waarmee niet gestart kan worden, wordt ook niet betaald. Je moet er toch niet aan denken dat uitvoerende partijen door toedoen van de Vrienden in de financiële problemen komen. Juist nu moeten we alles op alles zetten om mensen aan het werk te houden.”

Ook voor de Ommer middenstand is deze nieuwe vertraging volgens de VVD dramatisch. “Zij zitten nog langer in de bouwput en moeten weer langer wachten tot ze kunnen profiteren van de nieuwe uitstraling van het centrum. Iedere dag dat dit langer duurt, zorgt voor inkomstenderving bij de middenstand”, verwacht Schunselaar. “Ook de toeristen, die voor een groot deel onze inkomstenbron vormen, zullen langer met werkzaamheden te maken krijgen. Dit zal de naam van Ommen geen goed doen. Ik vraag me af of de Vrienden zich wel realiseren wat door hun actie allemaal op het spel komt te staan. Wij roepen hen op om tot inkeer te komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.