stichting promotie ommen kan van start

In afwachting van de beslissing of Ommen een ondernemersfonds krijgt, heeft de gemeenteraad een startkapitaal gereserveerd voor de Stichting Promotie Ommen (SPO). De stichting krijgt 20.000 euro, waarmee het merk Ommen op de kaart kan worden gezet. Eerder kreeg de SPO al geld om een website te ontwikkelen.

Dat besluit werd genomen tijdens de behandeling van de begroting. Duidelijk werd dat het college geen subsidie voor de stichting Promotie Ommen in de begroting had meegenomen, maar op initiatief van het CDA kwam er toch een bedrag vrij. Het geld moet komen uit de verhoging van de OZB voor niet-woningen. Van de 128.500 euro die dit naar verwachting oplevert, moet onder meer een ‘centrummanager’ en andere activiteiten voor de participerende partijen worden betaald. Het bedrag van 20.000 euro is 30.950 euro minder dan de SPO nodig heeft om de geplande activiteiten uit de voeren. De coalitiepartijen gaven aan dat de SPO in 2013 activiteiten moet schrappen.

PvdA’er Gerrit de Jonge reageert teleurgesteld op het besluit. “Hiervoor gaat de OZB voor ondernemers omhoog, dus ook voor bijvoorbeeld de boeren. Dat zijn ook ondernemers, maar niet belanghebbenden. Zij zijn daar dus niet zo blij mee. Wanneer de verhoging van de OZB voor niet-woningen zou worden ingevoerd zal dit leiden tot vele bezwaarschriften van pandeigenaren, deze bezwaar procedures zal voor de gemeente veel kosten met zich meebrengen. Ook wordt de SPO met een kluitje het riet in gestuurd. Volgend jaar zal er weer een discussie in de raad gevoerd worden over de rest van de dekking.”

Zolang er geen draagvlak voor is bij alle belanghebbende partijen, zal De Jonge het Ondernemersfonds niet steunen. “Wat ons betreft wordt dat geld uit bijvoorbeeld de inkomsten van de toeristenbelasting gehaald. Want dat levert jaarlijks toch zo’n 8 ton op. Liever nog heeft de PvdA dat de toeristenbelasting wordt afgeschaft, want in ruil daarvoor heeft de recreatiesector aangegeven 45 mensen uit de bijstand te willen halen. Dat levert direct geld op. Er zitten momenteel 160 mensen in de WWB. Als daar een derde wordt uitgehaald, scheelt dat nogal. Het economische belang van Ommen staat met dit besluit op het spel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.