start racing aan de finish of een doorstart

Afgelopen zaterdag heeft START Racing uit Nieuwleusen het raceseizoen afgesloten met de traditionele

Finish-Party. Er werd niet alleen kort teruggeblikt op het afgelopen seizoen en afscheid genomen van Pepijn Bijsterbosch, maar vooral ingegaan op de toekomst van START Racing. Vooral dit laatste bracht na de speech van PR. Vrouw en secretaris Gea Luttels de nodige commotie teweeg.

Er werd er officieel afscheid genomen van coureur Pepijn Bijsterbosch die 2 jaar voor het team heeft gereden. De jonge Wapenvelder coureur Pepijn wil graag zijn wegracecarrière vervolgen in het I.D.M. en heeft afgezien van het aanbod van START om in 2013 deel te nemen aan het O.N.K. en voor de Nederlandse titel te gaan. Pepijn’s hart ligt bij het kampioenschap van onze oosterburen. “Ik heb door START twee jaar ervaring op kunnen doen in het I.D.M. Supersport en dat was gewoon hartstikke mooi. Ik zie het echter niet zitten om ’tig’ keer op Assen te rijden. In het I.D.M. heb ik echt het gevoel dat ik met racen bezig ben.” kijkt de ambitieuze coureur vooruit.

Zoals zoveel stichtingen en verenigingen kampt men bij START Racing ook met te weinig mankracht en bestuursleden. Een oproep in het afgelopen seizoen voor meer en vervangende bestuursleden heeft niets opgeleverd. Nu ook een aantal zittende bestuursleden te kennen hebben gegeven te stoppen is het de vraag of START Racing in 2013 weer op de Nederlandse circuits te zien zal zijn.

“Wij vinden het namelijk niet langer verantwoord om met te weinig mensen aan een nieuw seizoen te beginnen. Door de naam die we in de loop der jaren hebben opgebouwd wek je als START toch bepaalde verwachtingen en die kunnen we op dit moment als bestuur niet waar maken. Het zou ook tegenover een nieuwe coureur en sponsoren niet fair zijn om op deze manier aan een nieuw seizoen te beginnen. Er gaat veel geld in om en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee.” aldus één van de vertrekkende bestuursleden Gea Luttels. We zijn echter van mening dat het natuurlijk doodzonde is, wanneer een team als START Racing ter ziele zou gaan.

Er is in 15 jaar tijd wel iets neergezet. Daarom doet men een dringende oproep in de hoop dat er mensen opstaan, die het stokje van over willen nemen en zitting willen nemen in het bestuur en de doelstelling van START willen voort zetten. Dus jong talent de kans geven hun talent verder te ontwikkelen en de top te bereiken. Dat is al die jaren de kracht van de stichting geweest en moet in de ogen van de aftredende bestuursleden zo blijven.

Het kan toch niet zo zijn dat START-Racing na 15 mooie racejaren ophoudt te bestaan ?

Meer informatie is te vinden op www.start-racing.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.