spreekuren in de kernen ommen krijgen vervolg

De spreekuren met het college van burgemeesters en wethouders in de gemeente Ommen, die vorig jaar in vier kernen gehouden zijn, krijgen een vervolg. Dat laat burgemeester Marc-Jan Ahne weten. Inwoners kunnen op die spreekuren met hun problemen, opmerkingen of aanbevelingen direct met de burgemeester of wethouders in gesprek. Dat kan ook in de spreekuren op het gemeentehuis, maar aldus Ahne: “Het is vaak duidelijker om dat op de plek zelf te doen.”

Samen met de Plaatselijk Belangen wordt gekeken waar de vier spreekuren gehouden worden. Vorig jaar zaten de spreekuren allemaal vol.

Overigens moeten mensen zich wel aanmelden, op die manier kunnen burgemeester en wethouders zich voorbereiden op het onderwerp. Per onderwerp wordt een kwartier gereserveerd. Ahne: “Het kan over van alles gaan, van verkeerssituaties, individuele bedrijfssituaties of bijvoorbeeld de bordjes van Arriërveld. Maar soms willen mensen gewoon met ons in gesprek, of willen ze uitleg over waarom dingen gaan zoals ze gaan.”

Ook wordt er nog naar de mogelijkheid gekeken om in de wijken van Ommen spreekuren te gaan houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.