Home / archiefcentraal / sloophandeling westelijk havengebied

sloophandeling westelijk havengebied

De ontwikkeling van het westelijk Havengebied is donderdag 1 november 2012 begonnen met een symbolische sloophandeling door wethouder Ko Scheele en Hans ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege Vastgoed.

Voorafgaand aan deze sloophandeling werd de realisatieovereenkomst ondertekend. Bert Hallink, directeur Vastgoed divisie Ter Steege Groep uit Rijssen, zette zijn handtekening onder de overeenkomst namens het vastgoedbedrijf. Wethouder Ko Scheele plaatste zijn handtekening namens de gemeente Ommen. Met deze twee handelingen is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het westelijk deel van het Havengebied in Ommen.

Win-winsituatie

In de overeenkomst staat beschreven hoe en door wie het Westelijk Havengebied in Ommen wordt ontwikkeld. De gemeente Ommen neemt de eigendommen van Ter Steege Vastgoed Rijssen bv over, zorgt voor de bestemmingsplanwijziging en maakt de gronden bouwrijp en verkoopt de bouwkavels daarna terug aan Ter Steege.

Op haar beurt ontwikkelt en verkoopt Ter Steege Vastgoed de circa negentig woningen in het gebied. De realisatie van de woningen komt in handen bouwbedrijf Oude Lenferink uit Hardenberg, eveneens onderdeel van Ter Steege Groep. Hiermee wordt ook de lokale betrokkenheid en werkgelegenheid geborgd.

Medio 2013 zal het terrein bouwrijp zijn, vanaf dan kunnen de eerste bouwactiviteiten plaatsvinden. Ook worden in het gebied een nieuw verenigingsgebouw voor vogelvereniging de Tuinfluiters en muziekvereniging SDG gerealiseerd.

Wethouder Scheele: ”Het wordt hoog tijd om het Westelijk Havengebied te gaan ontwikkelen. Het gebied ziet er nu troosteloos uit en Ommen verdient het om dit gebied grondig aan te pakken en tegelijkertijd de vraag naar woningen, die ondanks de huidige markt toch bestaat, op te lossen. Door deze overeenkomst met Ter Steege Vastgoed, kunnen wij de wensen van de inwoners, ondernemers en verenigingen als SDG en De Tuinfluiters realiseren.”

Hans ter Steege en Bert Hallink herkennen zich in deze winwin-situatie. “Voor ons bedrijf is dit een prachtige mogelijkheid, maar brengt gelijk ook een verantwoordelijkheid met zich mee, om dit gebied de komende jaren tot een aantrekkelijk woongebied te transformeren.”

[]Woonplan; vraaggericht bouwen[/b]

In de overeenkomst wordt bepaald dat volgens het Woonplan wordt gebouwd. Dat wil zeggen dat in het gebied die woningen worden gebouwd waar vraag naar is. Inspelen op de behoefte van de toekomstige bewoners en van de markt is het devies van het Woonplan. Gegadigden voor woningen in dit gebied kunnen hun woonwensen kenbaar maken bij Ter Steege, via het e-mailadres secretariaat@tsvastgoedrijssen.nl “Aan de hand van deze reacties gaan wij de bouwplannen voor de woningen maken. De wens van de consument staat voorop”, aldus Bert Hallink van Ter Steege.

Westelijk Havengebied

Het westelijk Havengebied beslaat de ruimte tussen de Schurinkstraat, Molenpad, dr. A.C. van Raaltestraat, Haven West en Strangeweg. Kenmerkend voor het plan is natuurlijk de centrale ligging nabij het centrum van Ommen. Het gebied is opgedeeld in vier woonhoven waaraan de woningen zijn gelegen. De voormalige haven wordt omgeturnd tot een fraaie groene long die het gebied scheidt van het oostelijk havengebied. Met de Stichting Ommer molens zijn afspraken gemaakt over maximale bouwhoogtes om de windvang van de molen te waarborgen. Hierdoor kent het plan veel ruimte voor zogenaamde patio-woningen, die alle woonfuncties op de begane grond hebben, ideaal voor bijvoorbeeld senioren.

Wilt u meer informatie over de ontwikkelingen in het Westelijk Havengebied of hebt u belangstelling voor een woning in dit gebied, surf dan naar www.havenwestommen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.