sint komt gewoon weer aan in dalfsen

Ondernemend Dalfsen en het Management van Sinterklaas hebben ook weer dit jaar de handen ineen geslagen om te zorgen dat de intocht in Dalfsen succesvol zal verlopen. De sloop van het Oude Gemeentehuis dreigde nog roet in het eten te gooien, maar wethouder Agricola was, volgens de Hoofdpiet, degene die de knoop wist door te hakken: Sinterklaas staat ook dit jaar op het bordes.

De stoomboot van Sinterklaas komt aan rond 14.00 uur aan de kade bij het Van Bruggenplein. Excelsior staat aan de kade opgesteld en zodra de boot de bocht in de Vecht genomen heeft beginnen zij te spelen. Aan de kade wordt Sinterklaas en zijn gevolg welkom geheten door Burgemeester Noten en zijn vrouw, daarna lopen zij samen met de heer Ronald Kamphuis, voorzitter van Ondernemend Dalfsen naar het befaamde bordes en zal de Sint zijn jaarlijkse toespraakje voorlezen.

Daarna gaat de Sint met zijn Pieten, achter Excelsior aan, lopen door de Prinsenstraat om dan bij de Kerk op het Kerkplein in te stappen in de koets, die hem vervolgens via de Wilhelminastraat en het Pleyendal naar Rosengaerde zal brengen. Daar gaat Sinterklaas even naar binnen, om zijn oude vrienden en vriendinnen, zeg maar leeftijdsgenoten, de hand te schudden en vervolgt dan zijn weg naar het Emmagebouw. Rosetta Dennebos en Anja Schouten, wachten daar de kinderen op, die als de Sint in Rosengaerde is, het Emma gebouw al binnen kunnen. Zij zullen met de kinderen zingen en het spannende moment van de komst van Sinterklaas afwachten.

Waarschijnlijk zal onder het lied: “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” de Sint arriveren en dan is het tijd voor een handje- een foto- een chocolade kikker- en vooral veel plezier met de dolle Pieten.

Kortom het beloofd weer een heerlijke middag te worden, als voorloper op het heerlijke avondje. Ondernemend Dalfsen is blij, dat zij op deze wijze weer de komst van de Sint mogelijk hebben kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.