Home / archiefcentraal / ravers unite stevige beats in het roode hert

ravers unite stevige beats in het roode hert

Hardstyle, early rave en hardcore: muziekstijlen die maar mondjesmaat vertegenwoordigd zijn in het regionale uitgaansleven. Op zaterdag 8 december komt daar verandering in tijdens de eerste editie van Ravers Unite. In zaal Het Roode Hert in Dalfsen kunnen liefhebbers van de hardere varianten van dancemuziek dan van 21.00 tot 02.00 uur hun hart ophalen.

Dj’s van dienst zijn Bass-D, Scorp-X, Hard SL en Joop-E. De laatste drie, in het dagelijks leven bekend als Daniël Wesselink, Dennis van Oenen en Gerwin van Lenthe, namen gezamenlijk het initiatief en zijn betrokken bij het voorbereiden van het feest. Daniël legt uit: “Alle drie hebben we een verleden in de dancemuziek. We waren het er over eens dat hier in de regio erg weinig initiatieven zijn op het gebied van hardstyle en hardcore.”

Gerwin vult aan: “We zijn eens wat gaan brainstormen en troffen in Moes Hartman Kok, eigenaar van Het Roode Hert, een enthousiaste horeca-ondernemer die dit nieuwe initiatief direct zag zitten. Wij zorgen voor licht, geluid, dj’s en promotie middels flyers en een online campagne, Het Roode Hert verzorgt het horeca-gedeelte.”

Hoofd-act van de avond is Bass-D, een van de drijvende krachten achter het succesvolle Masters of Hardcore-label. Als dj reisde hij de hele wereld al over, maar op 8 december staat hij voor het eerst in Dalfsen achter de draaitafels. Hij trakteert het publiek anderhalf uur lang op een mix van de beste classics en happy hardcore platen, afgewisseld met splinternieuwe knallers.

De term Ravers Unite dekt een dubbele lading, vertelt Dennis: “We kiezen er bewust voor om meerdere stijlen op één podium af te wisselen. Dat houdt het gevarieerd en geschikt voor een breed publiek.” Een grote smiley siert alle posters, flyers en online uitingen. “Een knipoog naar de happy hardcore uit de jaren negentig, maar ook een indicatie van de sfeer die we willen neerzetten,” legt Dennis uit. “Ravers Unite staat voor stevige muziek en gezelligheid, met ruimte voor maximaal driehonderd gasten.”

Kaarten voor Ravers Unite kosten tien euro per stuk en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Jansen en het Roode Hert in Dalfsen, Read Shop Hilbrink in Nieuwleusen, Kapsalon De Kapper in Ommen, Peter Pan Pancakes & Burgers in Heino en Barbecueservice Wennemars in Oudleusen. Op de avond zelf kost een kaartje aan de deur vijftien euro, mits er dan nog plek is.

Meer informatie is te vinden op de website www.raversunite.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.