Home / archiefcentraal / provinciale staten stellen n34 plan vast

provinciale staten stellen n34 plan vast

Provinciale Staten van Overijssel hebben op 21 november het plan voor een vernieuwde provinciale weg N34 Witte Paal-Coevorden met 30 stemmen voor en 16 stemmen tegen vastgesteld. Daarbij is ook het extra benodigde budget van 22,2 miljoen euro ter beschikking gesteld. Tijdens de behandeling van het plan door Provinciale Staten zijn één amendement en vijf moties ingediend. Na stemming zijn hiervan twee moties aangenomen.

De volgende moties zijn aangenomen en worden door Gedeputeerde Staten uitgevoerd:

Motie investeringsvoorstel, technologische vernieuwingen. Deze motie is met 32 stemmen voor en 14 tegen aangenomen en vaagt Gedeputeerde Staten onder andere om bij de uitwerking van het N34-plan in technische bestekken, specificaties en in de aanbesteding maximaal in te zetten op toepassing van nieuwe technologieën en aanbestedingsvormen.

Motie PPS-constructie Lentersdijk. Deze motie is met 36 stemmen voor en 10 tegen aangenomen en roept Gedeputeerde Staten op om de financiële haalbaarheid op basis van de inzet van private partijen en overheden globaal te onderzoeken. Indien het inderdaad haalbaar zou kunnen zijn, een proefproject te starten om te komen tot een eenvoudige oversteekvoorziening bij de Lentersdijk.

Het N34-plan voorziet in vier tunnels (bij de Willemsdijk, de Boshoek, de Pothofweg en Holthone) en twee ongelijkvloerse aansluitingen (bij de J.C. Kellerlaan en Klooster). De maximum snelheid gaat op het gedeelte Witte Paal-J.C. Kellerlaan omhoog van 80 km/uur naar 100 km/uur, zodat op het hele traject van Witte Paal tot Coevorden een maximum snelheid geldt van 100 km/uur.

Verder gaan de provincies Overijssel en Drenthe alle verharde en onverharde oversteken afsluiten. Tenslotte wordt de rijbaan verbreed naar 8,50 meter en de bermen naar 8 meter en op sommige stukken naar 6 meter. Doel is om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op de N34 verbeteren. De totale kosten bedragen ruim 50 miljoen euro. Naast de provincie Overijssel dragen ook de provincie Drenthe en de gemeenten Hardenberg en Coevorden bij aan de vernieuwde N34.

Nadat het ontwerp definitief is gemaakt, volgt in het voorjaar van 2013 een bestemmingsplanprocedure bij de gemeenten Hardenberg en Coevorden. Begin 2014 start de voorbereiding van de uitvoering, gevolgd door de start van de werkzaamheden een jaar later. Medio 2016 is de vernieuwde N34 klaar.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.