Home / archiefcentraal / problemen op rechterensedijk duidelijk

problemen op rechterensedijk duidelijk

Op uitnodiging van Industriële Club Dalfsen (ICD) heeft de gemeentelijke politiek woensdagavond een busrit gemaakt over de Rechterensedijk. Hierbij werd duideiljk welke problemen ondernemers en automobilisten dagelijks ondervinden.

Onderweg naar Foreco met een touringcar, deed de volgende situatie zich voor. Voor de bus reed een vrachtwagen, uit tegengestelde richting kwam een vrachtwagen, diverse autos en een hakselaar. Wat er gebeurde, laat zich raden: alles kwam vast te staan op de Rechterensedijk.

In de voorkeursoplossing staan insteekhavens, maar die hadden in dit geval geen soelaas kunnen bieden: als de bus van zeker twintig meter van zo’n haven gebruik zou willen maken, kan deze er maar gedeeltelijk inrijden. Vervolgens zou de bus vaststaan, omdat er auto’s vlak achter komen te staan, en voor de bus zou een boom staan.

Volgens ICD is de oplossing het kappen van de bomenrij aan de dijkkant, en de weg met anderhalve meter verbreden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.