Home / archiefcentraal / prinswisseling in nieuwe hofresidentie venekloeten

prinswisseling in nieuwe hofresidentie venekloeten

Eén dezer dagen staat het nieuwe kabinet op het bordes bij koningin Beatrix. De nieuwe prinsen der Venekloeten verschijnen zaterdagavond 10 november op het podium in het voormalige Vechtdalcollege aan de Langewijk, de nieuwe hofresidentie van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging. Die avond vieren de Venekloetenmennekes en Venekloetenwiefkes de 11e van de 11e. De nieuwe prinsen worden geïnstalleerd door notaris Bert Linde.

Er wordt afscheid genomen van jeugdprins Lars (Geertman), adjudant Sven (Katoele) en de jeugdraad en ook voor prins Willy (Vrielink) en zijn zoon adjudant Jasper komt een einde aan een ‘regeerperiode’. De prinsen, adjudanten en raden van elf zullen de hofresidentie nog wel in vol ornaat betreden, maar in de loop van de avond worden ze ontmanteld, uitgezwaaid en afgevoerd. Daarna gaat alle aandacht heel snel naar de nieuwe prinsen. Eerst wordt de jeugdprins, de jeugdadjudant en de nieuwe jeugdraad gepresenteerd. Later op de avond is de intrede en de presentatie van de opvolgers van prins Willy en adjudant Jasper.

De feestelijke avond begint om 20.00 uur. Dj Sander verzorgt de muzikale omlijsting en er zijn optredens van de dansmariekes.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.