praten over toekomst dalfser landbouw

Sjoera Dikkers, Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid, gaat woensdag 28 november in gesprek met bewoners over de veranderende landbouw in Dalfsen.

Het platteland is volop in beweging. Sommige agrariërs breiden hun bedrijf uit, terwijl anderen hun activiteiten stoppen of hun ondernemerschap verleggen naar andere sectoren. Deze veranderingen hebben hun invloed op het landschap. Het landschap waarin we wonen en recreëren en waar we allemaal mee verbonden zijn. Met deze avond hoopt de Partij van de Arbeid Dalfsen bewoners aan het denken te zetten over hun omgeving.

De landbouw is van oudsher een beeldbepalende sector in onze regio. Als beheerders van het landschap en hun groene erven bepalen zij voor een groot deel het beeld en de kwaliteit van het buitengebied. Het platteland is volop in verandering. Deze veranderingen bieden kansen, maar brengen ook conflicten met zich mee. Bewoners van het buitengebied zien steeds grotere bedrijven naast zich verrijzen. Bedrijven die minder goed in het landschap passen, waar veel dieren leven die soms voor overlast zorgen. Er wordt steeds meer bekend over gezondheidsrisco’s. Burgers maken zich meer en meer zorgen over deze ongewenste neveneffecten van de (intensieve) landbouw.

De avond start met een bijdrage van Sjoera Dikkers, waarna de Overijsselse Statenfractie en de Dalfser landbouworganisaties hun bijdrage leveren. Een panel gaat vervolgens in discussie met het publiek. Aan de hand van verschillende stellingen wordt het publiek uitgedaagd hun mening te geven en wordt gekeken hoe het onderwerp leeft in Dalfsen.

Iedereen is welkom, van 19.45 tot 22.00 uur in het bijgebouw van de Westermolen in Dalfsen. Meer informatie www.dalfsen.pvda.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.