politie wil burger betrekken

Het project wordt gestart met een bijeenkomst in de wijk Baalder in Hardenberg en in Oudleusen. “Daar hebben de laatste tijd veel inbraken plaatsgevonden. Er zijn dertien personen uitgenodigd en met hen gaan we brainstormen over hoe we dit probleem beter kunnen aanpakken. Dat zijn mensen uit alle lagen van de samenleving, zoals ondernemers, mensen uit maatschappelijke organisaties en gewone burgers. We hebben er bewust voor gekozen om er niet met teveel politiemensen te gaan zitten. Met de uitkomsten van deze avond willen we natuurlijk ook echt wat gaan doen.”

De pilot past in het algemene beleid van de politie, waarbij de burger steeds meer betrokken wordt bij het politiewerk. Een ander voorbeeld daarvan is het feit dat steeds meer agenten Twitter gebruiken om de burgers om informatie te vragen, te waarschuwen en te vertellen over hun werk. “In het verleden werd de burger te weinig betrokken bij het politiewerk. Nu gebeurt dat steeds meer en dat levert regelmatig goede resultaten op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.