Home / archiefcentraal / plannen kulturhus nieuwleusen versie 30

plannen kulturhus nieuwleusen versie 30

In de afgelopen jaren heeft op verzoek van de gemeente Dalfsen een aantal kernpartners nauw samen gewerkt aan de plannen om te komen tot een Kulturhus in Nieuwleusen. Dit zijn Allio kinderopvang, de gemeente Dalfsen (met een gemeentelijk servicepunt en een politiesteunpunt), Vechtdal FM, Bibliotheek Nieuwleusen, Stichting Maatschappelijk Opbouw Nieuwleusen, Landstede Welzijn, Stichting De Schakel (de stichting vertegenwoordigt ook de diverse sportverenigingen die gebruik maken van de beide sporthallen) en woonstichting VechtHorst. Deze organisaties vinden het juist in de huidige economisch moeilijkere tijden belangrijk dat voorzieningen voor het dorp Nieuwleusen worden behouden. Tegelijkertijd willen zij de sociale samenhang en het gemeenschapsgevoel in Nieuwleusen bevorderen door ontmoeting via clubs en andere organisaties te stimuleren.

Nadat duidelijk was geworden dat een financieel verantwoorde exploitatie niet mogelijk was, werd bekeken of een Kulturhus onder meerdere daken in het Middengebied een optie zou zijn, maar ook dat bleek niet het geval. “Het is jammer dat er pas op de plaats moest worden gemaakt, want lange tijd is met velen enthousiast gewerkt om een Kulturhus te realiseren,” aldus woordvoerder Warry Meuleman van Stichting de Schakel.

Wel hebben de verenigingen SV Nieuwleusen, Flash en ‘d Ommerdieck serieuze ambities om het zogenaamde PLEIN Nieuwleusen, een andere Kulturhusvariant te realiseren. Echter een sluitende exploitatie voor het Kulturhus ontbreekt ook nu nog steeds. “Een gloednieuwe ontwikkeling is de belangstelling van Nieuwleusen Synergie,” veltelt Meuleman. “Deze coöperatie heeft aangegeven de plannen voor het PLEIN mee te willen helpen ontwikkelen. In de stuurgroep voor het Kulturhus is voor deze ontwikkeling deze week groen licht gegeven. Binnen een periode van een half jaar moet duidelijk worden of de plannen voor het PLEIN financieel haalbaar zijn, met steun van Nieuwleusen Synergie.”

Het bestuur van de Schakel is blij met de toegestoken helpende hand van Nieuwleusen Synergie. “Tegelijkertijd vinden wij dat we gebruikers van onze sporthal-accommodatie niet langer meer kunnen laten wachten op het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud. Ook het moderniseren van enkele ruimten is absoluut noodzakelijk. En daar maken we dan ook een voorzichtig begin mee.”

Tegelijkertijd blijft de stichting enthousiast over de mogelijke samenwerking in het middengebied. “Samenwerking die eventueel met steun van Nieuwleusen Synergie toch nog een Kulturhus mogelijk zal maken met kernpartners met wie we in de afgelopen jaar veelvuldig en intensief hebben overlegd.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.