Home / archiefcentraal / oudommen zoekt vrijwilligers en oude fotos

oudommen zoekt vrijwilligers en oude fotos

De Stichting OudOmmen is op zoek naar twee dingen: vrijwilligers en foto’s. Vrijwilligers voor de vele activiteiten van de stichting en historische foto’s van Ommen en omgeving.

De website van de stichting trok vorige maand een recordaantal bezoekers van gemiddeld 872 per dag. “Onze bezoekers zijn echt geïnteresseerd in de historie van Ommen en omgeving en zij dragen ook in belangrijke mate bij aan de vorming van het archief,” aldus de woordvoerder van de stichting. “Zij leveren steeds vaker materiaal en informatie aan, waardoor de site voor steeds meer mensen interessant wordt. Maar de stijgende belangstelling heeft ook een keerzijde. De stichting kan de evenredig groeiende hoeveelheid werk haast niet meer bolwerken en is dringend op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen.”

Er zijn veel mogelijkheden bij OudOmmen. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis over het algemeen en de rijke historie van Ommen in het bijzonder, is welkom. Bij de stichting draait het om het verzamelen en toegankelijk maken van historisch materiaal van de regio Ommen. Voorbeelden van activiteiten zijn: interviewen, schrijven van artikelen, organiseren en coördineren van activiteiten, onderhouden van contacten en stimuleren van samenwerking met andere historische instellingen en foto- en/of filmopnames maken. Jong en oud zijn welkom bij OudOmmen. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Tjeerd de Leeuw (t.deleeuw@OudOmmen.nl of ‘s avonds 0529-452945).

De stichting OudOmmen is ook op zoek naar foto’s van de regio Ommen om te publiceren op haar website. Vrijwilliger Arie van Tongeren houdt zich bezig met het digitaliseren van afbeeldingen en foto’s. Iedereen die oude afbeeldingen of foto’s van Ommen en omgeving beschikbaar wil stellen, kan contact opnemen met Van Tongeren (arievantongeren@kpnmail.nl of 0529-466711).

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.