Home / archiefcentraal / opgeknapte bus voor voedselbank

opgeknapte bus voor voedselbank

De totaal gerenoveerde koelbus van Stichting Voedselbank Noordoost Overijssel is op woensdag 21 november door de initiatiefnemers officieel overgedragen aan het bestuur van de Stichting.

Afgelopen zomer hebben de uitbaters van Grand Café Jipp en Café de Herberg weer het jaarlijkse benefietconcert georganiseerd op het kerkplein. Ook dit jaar werd het benefietconcert, waaraan verschillende Ommer muzikanten en het bedrijfsleven geheel belangeloos haar bijdrage aan verleenden, druk bezocht en werd er een aanzienlijk bedrag binnengehaald.

De opbrengst ging mede op initiatief van Gerrit de Jonge, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Ommen, en Daan Geurs, oud wethouder van de gemeente Ommen, naar de Stichting Voedselbank Noordoost Overijssel die dringend verlegen zat om een betrouwbare koelbus.

De Stichting verzorgt de voedselverstrekking ook in Ommen en is afhankelijk van goed vervoer om voedselpakketten in Ommen te kunnen bezorgen vanuit het depot in Hardenberg. In nauw overleg met Autocentrum Cents B.V. is een renovatieplan voor de koelbus opgesteld en uitgevoerd waarbij de bus weer zeker vijf jaar bedrijfszeker zal zijn. Hierbij heeft Autocentrum Cents B.V. een aanzienlijk bedrag in de renovatiekosten voor haar rekening genomen zodat er nog een mooi bedrag voor de Stichting overblijft om in de toekomst te kunnen investeren wanneer de koelbus daadwerkelijk vervangen dient te worden.

Jan Eggens, voorzitter van de Stichting Voedselbank Noordoost Overijssel, geeft aan enorm trots te zijn op de Ommer gemeenschap en het Ommense bedrijfsleven dat zij in staat zijn gebleken zoveel geld te genereren dat de voedselvoorziening ook in Ommen voor de toekomst is veilig gesteld. “In deze tijd van crisis zie je bijna wekelijks de groep mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank groeien,” aldus Jan. “Dat gebeurt ook in Ommen. Een dergelijk initiatief als het benefietconcert doet je dan ook enorm goed.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.