Home / archiefcentraal / ommer pabo studenten in actie voor suriname

ommer pabo studenten in actie voor suriname

Samen met vier medestudenten gaan wilma van der Linde en Manon Welleweerd uit Ommen het avontuur aan. De beide derdejaars studenten aan de Katholieke Pabo in Zwolle gaan van januari tot en met april 2013 stage lopen bij een basisschool in Suriname. En ze gaan niet met lege handen.

“We gaan stage lopen op de Renckewitzschool in Parmaribo,” vertelt Manon. “Omdat het Surinaams onderwijs over weinig materialen beschikt zijn wij een actie begonnen. Met deze actie willen wij in Nederland spullen inzamelen en het zou natuurlijk heel fijn zijn als mensen ons daar een handje bij willen helpen.”

De dames zijn op zoek naar allerlei mogelijk bruikbare materialen, zoals leesboeken, schriften, stickers, scharen, schrijfgerei, spelletjes, knutselmateriaal en alles wat er nog meer bruikbaar is op een basisschool. Mensen die wat spullen hebben kunnen contact opnemen via suriname2013@hotmail.com. “De materialen zullen per schip verstuurd worden en deze halen wij persoonlijk op in Suriname, om het vervolgens te schenken aan onze stageschool,” zo laat Wilma weten.

Heeft u niet de materialen, maar wilt u toch graag helpen, dan kunt u een donatie doen via rekeningnummer: 1269.259.024 ten name van M. Welleweerd, onder vermelding van: Actie Suriname 2013. “Alle helpende handen zijn welkom en wij willen iedereen alvast bedanken voor de medewerking,” zo besluiten de twee in koor.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.