ommer ouderen boos op sinterklaas

Het zijn spannende tijden, zo in de donkere dagen voor Sinterklaas. Er rommelt van alles in Ommen. Naar verluidt zijn de ouderen het zat. Als Sinterklaas dit jaar geen kadootjes voor hen meeneemt in plaats van voor de kinderen, dan is hij niet welkom in Ommen.

“We zijn het zat en we gaan actievoeren”, zegt Bertha Willems. De 80-jarige dame heeft gemeld dat alle 65-plussers in Ommen op haar hand zijn. “Wij hebben ons hele leven hard gewerkt en hebben nooit iets gekregen. Hooguit een handjevol pepernoten. En moet je die jeugd van tegenwoordig zien. Ze hebben alles en ze zijn nog niet tevreden. Het wordt tijd dat Sinterklaas dat eens gaat inzien.” Hoe dit allemaal af gaat lopen, is aanstaande woensdag te zien op Vechtdal Leeft TV (via Ziggo kanaal 43) en op Ommenleeft.nl

De soap ‘Sint en de Boze Bejaarden’ is gemaakt door het team van Ommen Leeft. In de twee weken voor de intocht van Sinterklaas wordt de spanning voor de Ommer kinderen opgevoerd: wie gaat het winnen, de boze bejaarden of de kinderen die ontdekt hebben wat de oudjes van plan zijn? De ontknoping in het laatste deel van de de soap wordt gefilmd tijdens de intocht. De drie delen worden vanaf de intocht tot 5 december iedere middag om 16.00 uur vertoond op Vechtdal Leeft TV. Ook wordt de soap doorlopend gedraaid in de etalage van de Slaapkamer van Sinterklaas.

Aan de soap doen veel bekende gezichten mee. De hoofdrolspelers en het grootste deel van de figuranten zijn leden van de HKO. Zij vertolken op meesterlijke wijze de in opstand komende oudjes. “Een geweldige ervaring”, aldus Aldien Pasman. “Het is ontzettend leuk om samen zoiets te doen. Het is ook wel een heel leuk verhaal, zo met een keer de ouderen in de hoofdrol.” Ook wijkagent Jan Voortman, burgemeester Marc-Jan Ahne en meester René Pillen zijn te zien. Zij spelen vooral zichzelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.