ommenaren praten mee over straatnamen

Inwoners van Ommen mogen meepraten over de namen van een aantal nieuwe straten in hun stad. Het gaat om het Havengebied-Oost en langs de Markt komt een nieuwe route tussen de Vechtbrug en de aansluiting met de Varsenerdijk/ Voormars.

Er moeten vijf straatnamen bedacht worden, vier voor in het Havengebied en een voor in het centrum. Wethouder Ilona Lagas heeft bekendgemaakt dat dit in de vorm van een prijsvraag gaat gebeuren. “We hopen op namen met een samenhang. Er wordt een jury ingesteld. Daarvoor gaan we nu mensen vragen die kennis hebben van Ommen en van naamgeving. Daarin krijgt ook een ambtenaar zitting, om in de gaten te houden dat er geen namen gekozen worden die volgens de geldende regels niet toegelaten kunnen worden.”

Lagas vervolgt: “In het college van burgemeester en wethouders hebben we afgesproken dat het gemeentebestuur de gekozen namen onverkort gaat invoeren.”

Suggesties, voorzien van toelichting, kunnen via de website of via de post ingestuurd worden. Uiterste inzenddatum is 15 december. Half januari neemt de jury de beslissing over de winnende namen. De winnaar krijgt een dinerbon van 75 euro, te besteden bij een horecagelegenheid in de gemeente Ommen. www.ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.