Home / archiefcentraal / ommen onthaalt sint met veel activiteiten

ommen onthaalt sint met veel activiteiten

Ook in Ommen wordt Sinterklaas zaterdag weer op grootse wijze onthaald. Na de ontvangst zijn er in het centrum van de stad allerlei activiteiten.

Rond 12 uur komt de goedheiligman aan bij de vechtkade in Ommen. Hij stapt van de boot aan de marktzijde ter hoogte van het Oude Stadhuis. Vervolgens gaat het in optocht over de N34 en de Brugstraat naar het kerkplein waar er vanaf 13.30 uur een pietenshow opgevoerd wordt. Deze duurt ongeveer een half uur.

Vanaf 14 uur is er in het centrum van Ommen een Sintfestival met diverse attracties, suikerspinnen en poffertjes. Verder zullen er workshops worden aangeboden: speculaaspoppetjes versieren, schminken en sint-mijters maken. Op straat zullen gympieten hun kunsten vertonen en kinderen vermaken. Ook zal Sinterklaas in zijn slaapkamer zijn zodat kinderen hem kunnen bezoeken. De Handelsvereniging Ommen heeft zodoende een gevarieerd programma voor de kinderen samengesteld, waarbij ook de ouders uiteraard welkom zijn.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.