noten wil meer deelnemers burgernet

Mensen die zich aangesloten hebben bij Burgernet krijgen telefonisch een bericht wanneer zich een incident heeft voorgedaan. De politie kan bijvoorbeeld een Burgernetoproep doen uitgaan na een winkeldiefstal of wanneer een persoon wordt vermist. De ontvangers wordt dan gevraagd om uit te kijken naar personen die voldoen aan een bepaalde beschrijving en contact op te nemen met de politie.

“We hebben het systeem nu verschillende keren ingezet en dat heeft al tot goede resultaten geleid,” vertelt teamchef Ineke Roebers van het politieteam Ommen/Dalfsen. “Zo zijn er oproepen uitgegaan toen er iemand winkeldiefstal pleegde in Nieuwleusen en een man vermist was in Dalfsen. Ook bij een inbraak in Dalfsen is het systeem ingezet. In alle drie gevallen heeft Burgernet gewerkt en is de zaak tot een goed einde gebracht.” Ook bij de overval op het tankstation in Nieuwleusen begin november werd Burgernet ingezet, maar die zaak is nog niet opgelost. “Op dat moment hadden we heel weinig informatie, maar ook daar zijn goede tips uit voortgekomen.”

Al in mei werd de duizendste deelnemer aan Burgernet verwelkomd, momenteel staat de teller op 1.800. Het oorspronkelijke doel was om binnen een jaar 2.700 deelnemers – tien procent van het aantal inwoners van de gemeente – te bereiken. “De politie en de gemeente kunnen niet alles zelf doen op het gebied van veiligheid, dus we willen graag samenwerken met de burger. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen.” Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.