Home / archiefcentraal / mpf niet in nieuwleusen wel in gelredome

mpf niet in nieuwleusen wel in gelredome

Het was niet gemakkelijk, maar vorig jaar maakte Eddy Mensink de keuze om in 2012 Nieuwleusen over te slaan met de Mega Piraten Festijnen tourkaravaan. “Veel mensen waren teleurgesteld”, zegt de organisator uit Nieuwleusen. “Maar het was een bewuste keuze. We kregen de indruk dat we anders het publiek hier zouden verzadigen. Dat wilden we voorkomen.” Toch blijft de belangstelling vanuit Nieuwleusen en omstreken voor het Mega Piraten Festijn groot. “Verschillende mensen uit de regio willen nu op zaterdag 15 december naar het Mega Piraten Festijn in het GelreDome.”

Mensink benadrukt dat hij niet uitsluit dat het MPF in de komende jaren terugkeert naar Nieuwleusen. “We hebben wel vaker locaties tijdelijk afgestoten. We gaan ook niet elk jaar naar Lemelerveld.”

Het Mega Piraten Festijn is dit jaar voor de vierde keer te gast in het GeldreDome. “Het is nog elke keer een droom die uitkomt. De vorige keer waren we vrijwel uitverkocht, de keer daarvoor echt. Ik heb nog nooit zoveel mensen tegelijk mee horen zingen met het Nederlandstalige lied. Samen met andere leden van de organisatie stonden we langs de zijkant toe te kijken. Dat zijn momentjes hoor, dat vergeet je niet. Kippenvel, dat je met elkaar het GelreDome hebt vol gekregen. Wie kan dat nou zeggen?”

Iedereen die vanuit Nieuwleusen en omgeving meewil naar het GelreDome kan zich melden bij de Gebo, dat speciale busarrangementen voor het MPF heeft samengesteld. “Het zou mooi zijn als ik weer veel mensen uit de buurt in Arnhem tegenkom”, stelt Mensink. “Natuurlijk is het MPF altijd een feest, maar deze stadioneditie heeft echt iets extra’s. Het is de bedoeling om samen met alle liefhebbers van het Nederlandstalige lied een grandioos feest te vieren. Een locatie als het GelreDome geeft ons bovendien alle ruimte voor een zeer uitgebreide podiumproductie. We willen er een feest voor het oog van maken. Ik heb er weer ontzettend veel zin in!”

Het stadion is geopend vanaf 18.00 uur. Het programma duurt van 18.30 tot 23.00 uur. Kaarten (vanaf 17,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast via www.megapiratenfestijn.nl en www.paylogic.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.