Home / archiefcentraal / marienberg thuis tegen htc

marienberg thuis tegen htc

Komende zaterdag is voetbalvereniging Mariënberg op sportpark ‘Het Westerpark’ gastheer

voor de Holtenbroek Tuinders Combinatie (HTC) uit Zwolle. Alfred Dorgelo stuurde ons de volgende voorbeschouwing.

Nadat enkele weken terug trainer Geerten Brinkman namens SV Gramsbergen al forse kritiek uitte op de spelopvatting van de Mariënbergers wist nu ZAC-keuzeheer Egbert Kragt zijn ergernis niet te verbergen en liet afgelopen maandag in de Stentor noteren dat de roodzwarten erg defensief zijn ingesteld. Tja, wat moet je nu met zulke uitspraken van oefenmeesters in de sportbijlage van de voormalige Zwolsche Courant. Is het de pot verwijt de ketel tactiek? Is het wel de splinter in iemand andermans ogen zien en niet de balk in je eigen ogen? Is het slimmigheid van beide trainers om zo het eigen falen van je team te verbloemen, die geen bres konden slaan in de hechte verdediging?

Tja, Brinkman verloor drie punten aan een effectief Mainbarg en Kragt morste tandenknarsend twee punten aan de Westerparkbewoners…!!

Of voetbalt het elftal van trainer Mark Wagt gewoon naar de mogelijkheden….?

Ik denk, eerlijk gezegd, het laatste. Natuurlijk wil iedere rechtgeaardde voetballiefhebber en/of hoofdverantwoordelijke coach ballen op de manier die je elke week ziet in Spanje of Engeland.

Maar ja, Wagt roeit gewoon met de riemen die hij heeft.

Mariënberg moet het gewoon doen met amper zeventig fitte seniorleden, waarvan er maar een kwart in aanmerking komen voor de eerste en tweede selectie.

Langdurige blessures van spelbepalende spelers nopen Wagt en zijn technische staf tot kunstgrepen. Bovendien wordt er niet betaald bij het clubbie wat huist aan het Almelo Haandrik kanaal, krijgen de heren selectiespelers geen voetbalschoenen gratis, een kleurig traingspakkie of een auto ter beschikking voor een weekendje of misschien wel het hele seizoen.

Wij zijn de Asterix en Obelix van de 3e klasse C en proberen gewoon met verzorgd voetbal, ongelooflijk veel inzet, iedere wedstrijd te winnen en/of schakelen een tandje terug als het blijkt dat onze tegentander(s) fysiek en technisch uit een ander vaatje kunnen tappen.

De glorieseizoenen liggen voorlopig lichtjaren achter ons, wat ons ooit bracht tot aan de 1e klasse. Maar elke week en iedere wedstrijd wordt er met man en macht gewerkt om oude succesjaren weer wekelijks nieuw leven in te blazen. Jammer is dan wel dat ons spel wordt afgedaan als anti-voetbal en dat wij niet thuishoren op het 3e klasse niveau volgens voetbalkenners en (blijkbaar) gefrustreerde trainers die hun ploeg niet aan de overwinning konden helpen tegen de dreumes uit Mariënberg.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wie weet sprankelt er komende zaterdag wel iets in de ploeg van de roodzwarten en weten wij HTC uit Zwolle te verslaan. Nu al benieuwd of er maandag weer een vernietigend oordeel zal worden geveld over het roodzwarte hart!

Het duel Mariënberg-HTC Zwolle staat onder leiding van de heer van Wijnen en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluit. Wij zetten duzz weer in op een ouderwetse en klinkende 3-1 zege.

Heren, Succes en vooral Veule Wille!

(AD)

(AD)

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.