marc jan ahne lacht om gemeente vechtdal

Een gemeente Vechtdal? Daar moet de Ommer burgervader Marc-Jan Ahne om lachen. “We moeten eerst maar wachten wat er komt en in welk tempo alles gebeurt. De enige fusies die voor de komende periode die genoemd worden in het regeerakkoord, zijn die van provincies.” Hij vindt dat het standpunt van de Vereniging Nederlandse Gemeenten duidelijk is; hij denkt er niet anders over. “Wij werken al regelmatig samen met ander gemeenten.”

“Ook moeten we eerst zien of het fuseren hier geldt. In Noord- en Zuid-Holland zijn veel kleine gemeenten die geen grote oppervlakte hebben. Als je het in deze regio zou toepassen, zou je net zoiets krijgen als in Zuidwest-Friesland.” Die gemeente kent 69 kernen. “Dat is leuk, als je dan alle plaatselijke belangen langs moet!”

Overigens zijn er ook wel positieve punten te noemen over het regeerakkoord, benadrukt Ahne. “Gemeenten krijgen meer taken, maar daarbij krijgen ze ook meer beleidsvrijheid. Het kan dus zijn dat de regels over het krijgen van een rollator per gemeente heel anders zijn. In dit akkoord wordt heel stevig gehamerd op de vrijheid. Dat moet ook wel, want we krijgen minder geld om het uit te voeren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.