Home / archiefcentraal / lintje voor brandweermannen

lintje voor brandweermannen

Harm Jonker uit Dalfsen is 25 jaar lid van de plaatselijke vrijwillige brandweer. Naast de wekelijkse oefenavonden zette hij zich in bij uitruk van de brandweer wanneer dit nodig was. Tijdens hulpverlening door de brandweer zette Jonker zich bijzonder in door de slachtoffers en/of gewonden te verzorgen. Hij vormde een stabiele factor binnen de groep en trad niet op de voorgrond. Verder heeft hij het verbouwingsproces van de brandweerkazerne uitstekend begeleid. Tijdens de korpsavond van 23 november nam Jonker ook afscheid als lid van de vrijwillige brandweer.

Dalfsenaar Jan Massman (62) is sinds 1987 lid van de vrijwillige brandweer van Dalfsen, dus eveneens 25 jaar. Naast de wekelijkse oefenavonden zette ook hij zich in bij uitruk van de brandweer wanneer dit nodig was. Masman bracht zijn specifieke kennis van voertuigen in praktijk bij ongevallen, maar ook bij de voertuigen van de brandweer. Van zijn vakkennis wordt binnen de post veelvuldig gebruik gemaakt en dat wordt gewaardeerd. Hij staat bekend als een stabiele factor in de groep en heeft een relativerend vermogen hetgeen hij ook kan overbrengen op de groep. Destijds heeft hij ook zijn bijdrage geleverd aan de hulpverlening tijdens de vuurwerkramp in Enschede. Tijdens de korpsavond nam Masman afscheid als lid van de vrijwillige brandweer.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.