leer dalfsen brieven schrijven

De gemeente verstuurt dagelijks heel wat brieven. Veel van die brieven worden verzonden aan inwoners in de gemeente Dalfsen. Maar begrijpen zij ook wat er in de brieven staat? Wordt er bijvoorbeeld teveel

vaktaal gebruikt of erg ambtelijk geschreven?

In de gemeentelijke organisatie is veel aandacht voor taalvaardigheid. Dat zouden inwoners terug moeten zien in de brieven die zij krijgen. De brieven moeten duidelijk zijn. Op www.dalfsen.nl/schrijfmee heeft de gemeente een brief geplaatst die regelmatig wordt verstuurd. De vraag aan de inwoners is of zij ook begrijpen wat erin staat. Hoe zouden zij de brief schrijven?

Elke twee weken tot aan het eind van het jaar plaatst de gemeente een brief. Inwoners kunnen met de gemeente meeschrijven door de brief te herschrijven. Ze krijgen daarvoor steeds twee weken de tijd. Met de suggesties gaat de gemeente aan de slag en het resultaat, een nieuwe brief, wordt op de website geplaatst. Onder alle inzenders wordt een E-reader verloot.

Inwoners kunnen de brief mailen naar communicatie@dalfsen.nl. Zet in het onderwerp: Schrijf Mee!

Brieven kunnen ook per post worden verstuurd naar: Gemeente Dalfsen, t.a.v. team Communicatie,

Antwoordnummer 822, 7700 VK in Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.