Home / archiefcentraal / landgoedconcert vilsteren in russische sferen

landgoedconcert vilsteren in russische sferen

De Willibrorduskerk in Vilsteren zal op zondag 11 november in Russische sferen verkeren. Het Overijssel Russisch Vrouwenkoor Radujsja onder leiding van Adelya Malikov presenteert dan een herfstconcert dat in het teken staat van Byzantijnse en Russische koormuziek. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is vrij (collecte na afloop). Aansluitend is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.

Onder leiding van de Ommense dirigente Adelya Malikov brengt Radujsja een verscheidenheid aan stukken ten gehore. Zij zingen zowel Byzantijns liturgische liederen als Russische volksliederen. Alle stukken worden vierstemmig en a capella gezongen. De muziek is van componisten uit de 18e en 19e eeuw, maar ook van de in 1941 geboren componist V. Kikta. Ter afwisseling zal de dirigente zelf een aantal stukken op de piano spelen. Radujsja liet vorig jaar al van zich horen in de Willibrorduskerk en de reacties waren lovend. Reden om dit Russisch vrouwenkoor nog een keer naar Vilsteren te halen. Het belooft opnieuw een bijzonder concert te worden.

Radujsja is opgericht in 2009 en telt ongeveer dertig leden. Dirigente is Adelya Malikov. Zij werd geboren in Kazan in de voormalige Sovjet-Unie en woont tegenwoordig in Ommen. Het koor heeft zijn thuisbasis in Almelo, waar iedere dinsdagavond gerepeteerd wordt. Meer informatie over dit vrouwenkoor en hun muziek is te vinden op www.radujsja.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren 2012-2013. Speciaal voor wandelaars is het landgoedcentrum die zondag vanaf 13.00 uur geopend. Na afloop van het concert kan men hier terecht voor een gezellige nazit bij de open haard. Er is ook een folder beschikbaar van de concertserie. Meer informatie over het landgoed is te vinden op www.landgoedvilsteren.nl

Volgend landgoedconcert:

zondag 25 november, 14.30 uur in het landgoedcentrum van Vilsteren.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.