Home / archiefcentraal / komt een mantelzorger bij de dokter in dalfsen

komt een mantelzorger bij de dokter in dalfsen

Carinova Steunpunt Mantelzorg houdt samen met de lokale Werkgroep Mantelzorg Dalfsen op woensdag 21 november in Dalfsen een themabijeenkomst voor mantelzorgers en iedereen die betrokken is bij mantelzorg. Het thema is ‘Komt een mantelzorger bij de dokter’.

Deze avond vindt plaats in Het Pluspunt, Pleijendal 89 in Dalfsen en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Miedema-Flierman van Carinova Steunpunt Mantelzorg, 0900 86 62 (lokaal tarief) of per mail via steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Ook kunt u contact opnemen met A. Bos van de lokale Werkgroep Mantelzorg Dalfsen via tel. (0529) 43 43 17. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden en opgave is niet verplicht.

De avond wordt onder meer verzorgd door huisarts Klugkist uit Dalfsen en zal zich voornamelijk toespitsen op de relatie van de mantelzorger en de huisarts.

Vroeg of laat krijgen we allemaal met mantelzorg te maken. Eén op de vijf huisartspatiënten is mantelzorger. Dat wil dus zeggen dat een huisartspraktijk van 2500 patiënten gemiddeld 500 mantelzorgers telt.

Mantelzorgondersteuning is geen specifieke huisartsgeneeskundige zorg. De huisarts en zijn/haar medewerkers kunnen echter door hun vertrouwensfunctie een zinvolle bijdrage leveren in de signalering en preventie van overbelaste mantelzorgers.

U kunt tijdens deze avond meedenken en praten over de relatie mantelzorg/huisarts. Uw aanwezigheid is belangrijk want u kunt dan aangeven wat u belangrijk vindt.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.