Home / archiefcentraal / ko scheele hekelt gemeentefinancien in akkoord

ko scheele hekelt gemeentefinancien in akkoord

“De financiële gevolgen voor gemeenten in het regeerakkoord zijn teleurstellend”, zegt Ommer wethouder Ko Scheele. We hadden de kortingen en decentralisaties al verwacht. Maar we krijgen minder geld om het uit te voeren. De maatregelen zullen doorwerken in de zorg.”

Volgens Scheele is de korting op het btw-compensatiefonds simpelweg het weghalen van geld. Hij kan zich dan ook goed voorstellen dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten kritisch is. “Eigenlijk wordt er met het akkoord al een voorschot genomen op de besparingen die de decentralisatie zouden moeten opleveren. Ik denk dat gemeenten er fors last van gaan krijgen.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.