kloosterhaar te sterk voor marienberg

Kloosterhaar heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Mariënberg. Alfred Dorgelo leverde ons onderstaand verslag aan.

‘Dick Roessink, oud eerste elftal-speler van Voetbalvereniging Kloosterhaar, vatte ’s avonds in zijn tweet het duel tussen Kloosterhaar en Mariënberg uitstekend samen in maximaal 140 tekens: ‘@vvKloosterhaar een zwaar bevochten zege. Meer spannend dan goed. Marienberg fysiek sterk. Kloosterhaar meer voetbal. Kansen gelijk.’

Natuurlijk werd er flink ge-retweet ondermeer door Mister Kloosterhaar, Zwier Ekkel. Hij slingerde zelfs het laatste nummer van de feestmiddag/avond de sociale media op. Journey was het logische slotaccoord op een lange en vooral mooie voetbaldag voor het elftal van trainer Bert Snippe.

Soms is het wel goed om een nachtje over een wedstrijdverslaggie te dromen. Meestal wordt het verhaal rondom- en van een wedstrijd meteen getikt maar door het feit dat het erg gezellig was in ‘Oons Huus’, de kantine van de zwartwitten, moest u wat langer wachten op de nabeschouwing.

Je hoort dan ook de vele verhalen, derde helften en oeverloze discussies die er volgen. Steevast krijg je de retorische vraag: “Wat vind jij er dan van….??”. Misschien is het wel goed dat ik niet zaterdagvond maar deze druilerige zondagochtend het verslag zit te tikken. Het nummer van Guns ’n Roses (Yesterdays) komt net langs op Arrow Rock, stevige rockmuziek wat verankerd is op sportpark de Polderhoek. Gisteren….Ja Gisteren.

Gisteren verloor Mariënberg wederom, waar ten minste een punt op zijn plek was geweest. Het was een heerlijke pot voetbal, niet goed maar wel spannend. Een pittige streekderby die meer dan uitstekend werd begeleid door de heer Jan de Vries uit Enschede. Een scheidsrechter die zichtbaar plezier beleefde aan 2 x 45 minuten fluiten. De leidsman snapte het spelletje, snapte de intenties van beide elftallen, liet veel toe maar brak door zijn voorkomende en plezierige manier van optreden weer een vriendelijke lans voor het arbitersgilde. Zo van: Zo kan het dus ook, Hulde!

Maar stond zaterdag in de basis bij de Westerparkbewoners de beste 11 beschikbare voetballers tussen de witte kalklijnen…?? Mijn eerlijke mening, nou vooruit…..ik denk het niet!!! Cruijff’s stelling: “Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg’ werd (helaas) afgelopen zaterdag niet gebezigd. Of je nu 17 of 41 jaar bent, als je goed genoeg bent moet je bij de eerste elf zitten. Over enkele plekken in het elftal kun je een flinke boom opzetten en inderdaad lopen er bij de A1-junioren en/of het tweede en misschien wel derde elftal spelers rond die niet zouden misstaan.

Tuurlijk, iedereen heeft zijn oogappeltjes, iedereen heeft zijn of haar voorkeuren. Maar ik vind gewoon dat de beste 11 in het Vlaggenschip dienen te staan en dan zijn alle excuses, oorzaken of redenen voor het niet selecteren van deze jongens, Ballast die mee terug kan in de zak van Zwarte Piet richting Spanje. Kolder! De kelderdeur staat op een kier. Want ik wil niemand een Zwarte Piet in de schoenen schuiven, ook al had je de bal met de rechtervoet wel gewoon achter de doellijn gedeponeerd.

Silas Prijs deed in de tweede helft wel wat Roy Doek in het eerste bedrijf verzuimde, namelijk scoren. Hij tikte de uiteindelijke 1-0 overwinning tegen de touwen.

Mariënberg komt ernstig in de gevarenzone. Geluiden als: we zitten pas op de helft, de winterstop moet nog komen blablabal…Het wordt tijd om eerder gemaakte afspraken nog eens tegen het licht te houden. Maar ja, wie ben ik….?? Ik schijn er geen verstand van te hebben. Wilde het wel ff melden.’

Opstelling: Chris Regeling, Kris Noeverman, Erik Huibers, Marcel Bolks (85.Daan Brinks), Jaap Hofman (67. Edwin Hofsink), Ruud Woelderink, Roy Doek, Han Bouwhuis (85. Arjan Peters), Ruud Buitenhuis, Micheal Zweers, René de Lange.

Man v/d Wedstrijd: Kris Noeverman (gekozen door MvdW-commissie Rolf Hofsink)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.