kamp en azmani leggen regeerakkoord uit

Een nagenoeg volle zaal luisterde aandachtig naar de minister waarbij hij de absolute noodzaak van de bezuinigingen van in totaal 16 miljard uiteenzette. Helder kwam naar voren dat het kabinet de bezuiniging nu wil doorzetten omdat het kabinet het onverantwoord acht de rekening bij toekomstige generaties te leggen. Dat betekent nu door de zure appel heen bijten om perspectieven te realiseren voor de toekomst.

Malik Azmani en Han ten Broeke onderstreepten het belang van deze maatregelen en realiseerden zich goed dat het pijnlijke maatregelen zijn.De reacties op de voorgestelde inkomensafhankelijke zorgpremie begrepen de minister en de Tweede Kamerleden en gingen hier dan ook uitgebreid op in.

Het coalitieoverleg van die middag en het fractieberaad van VVD en PvdA gaven tijdens de bijeenkomst de duidelijkheid dat de inkomensafhankelijke zorgpremie van de baan was. In plaats hiervan is er voor gekozen om via het belastingstelsel het akkoord rond te krijgen. Niet door de belastingschijven te verhogen maar door een geleidelijke afbouw van de arbeids- en heffingskortingen voor de hoge inkomens. De PvdA en de VVD waren het hierover met elkaar eens geworden.

Uit de vele opmerkingen en vragen van de aanwezigen kon worden opgemaakt dat men in grote lijnen gelukkig was met het besluit de inkomensafhankelijke zorgpremie te laten vervangen door belastingmaatregelen. De minister en de Tweede Kamerleden constateerden dat de bezoekers beseften dat, linksom of rechtsom, het huishoudboekje van Nederland weer op orde moet komen om Nederland land sterker uit de crisis te laten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.